Nytt om havsbaserad vindkraft – vecka 16

Veckan har dominerats av den Europeiska vindkraftskonferensen som hölls i Köpenhamn. Över 10,000 personer deltog vilket är rekord. Under konferensen släpptes ett par spännande rapporter bland annat ”Green Growth” (som vi bloggade om i veckan) samt en uppdaterad marknadsöversikt från GWEC – Global Wind Energy Council. Vad gällde havsbaserad vindkraft så diskuterades bland annat frågan hur få tag i tillräckligt kapital för de nödvändiga investeringarna.

Vindkraften i världen växte med 20%

Global Wind Energy Council släppte sin årliga rapport om vindkraftens utveckling under 2011. Nedan ett pressmeddelande och länk till rapporten.

Finansiering av havsbaserad vindkraft en trång sektor

Under EWEA konferensen diskuterades den utmaning det innebär att lösa kapital- finansieringsbehovet för den havsbaserade vindkraftens utbyggnad.

Närboende är positiva till havsbaserad vindkraft

En opinionsundersökning genomförd av SIFO med anledning av Kattegatt Offshore visar att en majoritet av de som bor i närheten av Falkenbergskusten känner till planerna på en havsbaserade vindkraftspark och ställer sig positiva eller neutrala till förslaget.

Veckans blogginlägg på havsvind.se

Veckans blogginlägg har handlat om rapporten “Green Growth” och den artikel som skrevs i SvD för någon vecka sedan.

Nytt om havsbaserad vindkraft är en veckovis sammanfattning av svenska och internationella nyheter om havsbaserad vindkraft från bloggen havsvind.se. Bloggen drivs av wpd Offshore Stockholm.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *